Peter Ervasalo ny vd för Posti Group i Sverige – svensk tillväxt i fokus för det finska företaget 

Det finska statligt ägda logistikföretaget Posti Group har utsett Peter Ervasalo till vd för den svenska verksamheten. I dag har företaget 1 200 anställda i Sverige med verksamhet i bland annat Borås, Jönköping och Stockholm. Ervasalo tillträder med stort fokus på att stärka Posti Groups tillväxt och närvaro i Sverige och kommer också ingå i koncernens ledningsgrupp. 

– Posti är institution i Finland med nästan 400 års historia och ett starkt syfte – att alltid och ansvarsfullt leverera viktiga och betydelsefulla saker till människor. Möjligheten att få leda företaget i denna tillväxtfas kunde jag inte tacka nej till. Jag ser fram emot att bidra till utvecklingsresan mot att bli den ledande logistikoperatören i Östersjöregionen, säger Peter Ervasalo, blivande vd för Posti Groups svenska verksamhet. 
 
Tillväxt och kännedom på svenska marknaden står i fokus 
Postis verksamhet i Sverige sker för närvarande under varumärket Aditro Logistics. Under Peter Ervasalos ledning kommer företaget att fokusera på tillväxt inom lager- och logistiktjänster, med ambitionen att göra Posti Group till en ännu mer välkänd aktör på den svenska marknaden. Redan i dag har företaget 1200 anställda med åtta lager i Sverige och ett i Norge, med totalt närmare 300 000 kvadratmeter lageryta. 

– Ervasalo har omfattande erfarenhet av att erbjuda tjänster till både företags- och konsumentkunder, kombinerat med ett skarpt affärssinne och väldokumenterade goda affärsresultat. Posti Group har redan i dag etablerat en stark position inom lager- och logistiktjänster i Sverige. Med den här rekryteringen blir det möjligt för oss att gå in i en ny fas och öka takten för Postis tillväxt i Sverige och ytterligare stärka vår position i hela Norden, säger Antti Jääskeläinen, vd och koncernchef för Posti Group. 
 
Tung branscherfarenhet – både i Sverige och internationellt 
 

Peter Ervasalo tillträder sin tjänst på Posti Group den 28 oktober i år, som vd för den svenska verksamheten och medlem i koncernens ledningsgrupp. Han kommer senast från en roll som vd för DHL Express i Sverige, där han också var en del av den europeiska ledningsgruppen. Han har nästan 20 års erfarenhet inom logistikbranschen, efter att ha arbetat på DHL i olika roller sedan 2008 och tidigare haft tjänster på bland annat TNT och UPS.  

– Vi kommer att intensifiera vårt arbete för att öka tillväxten i hela Norden och Baltikum. Vårt engagemang för att expandera Postis närvaro och betydelse på den svenska marknaden är stort, och under Ervasalos ledning har vi alla förutsättningar för framgång i det arbetet, säger Antti Jääskeläinen. 

För mer information, vänligen kontakta: 
Posti Media Desk: +358 20 452 3366, viestinta@posti.com 
Timo Nurmi, Head of Communications, timo.nurmi@posti.com  

Om Posti Group 

·             Posti grundades 1638 och ägs av finska staten. 

·             Företaget har verksamhet i Finland, Sverige, Norge, Estland, Lettland och Litauen och har cirka 17 000 anställda med en Dess omsättning på 1 586,1 miljoner euro (2023). 

·             Posti Groups verksamhet i Sverige och Norge sker för närvarande under varumärket Aditro Logistics, som har varit en del av Posti sedan våren 2020. 

·             Aditro Logistics är ett av de ledande logistikföretagen i Norden och har cirka 1 200 logistikproffs anställda. 

·             Posti Groups mål är att transportera helt fossilfritt genom hela värdekedjan till 2030 och ha nettonollutsläpp till 2040. 

Nästa
Nästa

Förändringar i Posti Groups ledningsgrupp och Aditro Logistics ledning.